Conferința Națională de Oncologie Medicală – Ediția a XX-a

Loading Events
  • This event has passed.

Conferința Națională de Oncologie Medicală – Ediția a XX-a

Conferința Națională de Oncologie Medicală, ajunsă la a XX-a ediție, se va desfășura în acest an în perioada 15-17 octombrie sub denumirea de Congres Național de Oncologie Ediția 2020 – cu participare internațională, sub egida Societății Naționale de Oncologie Medicală din România (SNOMR), alături de Societatea Română de Radioterapie și Oncologie Medicală (SRROM) și Societatea Română de Radioterapie (SRR).

La inițiativa SNOMR, anul acesta evenimentul va reuni pentru prima dată cele trei societăți din domeniul Oncologiei Medicale și Radioterapiei din România într-un Congres comun, după mai bine de 12 ani de la ultimul Congres Național.

Prin realizarea acestui parteneriat între cele trei sociețăți, ne propunem organizarea unui eveniment de înaltă ținută științifică, eveniment medical care va aduce împreună numeroși profesioniști din domeniu, care vor susţine lucrări ştiinţifice de interes major pentru practica oncologică.

Tema centrală în jurul căreia a fost construit programul științific este reprezentată de „Provocările anului 2020 în Oncologie”.

Oncologia Medicală și Radioterapia sunt specialități în continuă evoluție, care vin cu provocări, dar și cu perspective specifice. Medicina în ansamblul său, precum și Oncologia Medicală și Radioterapia în particular, necesită ca specialiștii să fie în permanență la curent cu ultimele informații științifice, să înțeleagă importanța unei colaborări multidisciplinare și să implementeze această colaborare, totul pentru binele pacientului cu patologie oncologică.

În contextul epidemiologic actual, care are un impact deosebit și aduce schimbări în managementul afecțiunii oncologice, este crucial ca specialiștii din domeniul Oncologiei Medicale și Radioterapiei să interacționeze cu informație științifică de calitate și actualizată.

Astfel, Congresul Național de Oncologie Ediția 2020 – cu participare internațională va include sesiuni cu importanți lideri de opinie din domeniu, atât de la nivel național, cât și internațional, sesiuni în premierăcele mai noi cercetări în domeniusesiuni interactive, sesiuni adresate tinerilor medici rezidenți și specialiști, precum și asistenților medicali și fizicienilor.

Programul științific de anul acesta este unul inovator, cu teme de actualitate din practica internațională în domeniul oncologiei, prezentate de reputați lectori de la nivel internațional, membri ai societăților internaționale de prestigiu din sfera noastră de specialitate, precum și de colegi din România. Dorim o abordare multidisciplinară a îngrijirii pacientului oncologic, din perspectiva tuturor specialiștilor implicați. Vedem cu toții, mai ales în această perioadă complicată, importanța informațiilor de calitate, bazate pe dovezi, pe care să le aplicăm în practica clinică”, – conf. dr. Dana Lucia Stănculeanu, președintele Societății Naționale de Oncologie Medicală din România.

Menționăm că ediția din acest an se va desfășura pentru prima dată online în contextul pandemiei pe platforma Sanatatea.ONLINE/learning.

Toate informațiile legate de eveniment și înscrierea participanților sunt disponibile aici:

Details

Start:
15 October 2020 @ 12:50
End:
17 October 2020 @ 12:50
Event Category:
View Event Website