SNOMR marchează celebrarea Zilei Mondiale de luptă împotriva cancerului

SNOMR marchează celebrarea Zilei Mondiale de luptă împotriva cancerului

Stimați colegi,

Societatea Națională de Oncologie Medicală din România (SNOMR) marchează astăzi celebrarea Zilei Mondiale de luptă împotriva cancerului, o zi de conștientizare și informare.

4 Februarie 2024

Astăzi, 4 februarie, este Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului, o zi de conștientizare, o zi în care încurajam informarea despre boală, prevenție, screening, diagnostic precoce, cât și despre soluțiile care sunt disponibile în acest moment în lupta cu aceasta maladie, cancerul.

In România, anual sunt diagnosticați peste 100 000 de pacienti cu cancer, iar rata mortalității ramane in continuare crescută, de peste 50%. (preluat din Globocan 2022; www.gco.iarc.fr/en)

Ca reprezentanți ai Societății Naționale de Oncologie Medicală din România, noi sustinem educația și inovația în domeniul terapiilor oncologice moderne și exprimăm susținerea comunitatii medicilor oncologi (și a echipelor multidisciplinare) pentru o continuă ameliorare a calității îngrijirilor medicale acordate pacienților din România.

De aceea, considerăm necesar să depunem toate eforturile pentru combaterea acestui flagel al lumii moderne și ne exprimăm solidaritatea în acest deziderat comun: lupta împotriva cancerului. În acest sens, anul trecut am susținut elaborarea și implementarea Planului Național de Control și Combatere a Cancerului (PNCC), prin care, în concordanță cu pilonii principali ai Planului European de Combatere a Cancerului, aduce în prim plan lupta împotriva cancerului pe multiple planuri, prin prevenție, screening, diagnosticare precoce, accesul la servicii medicale și la tratamente inovative, la îngrijirile paliative și creșterea calității vieții după diagnosticul de cancer.

Această zi este un moment important pentru a aduce în prim plan impactul pe care cancerul îl poate avea, atât la nivel individual, al familiei, al comunității, cât la nivelul întregii societăți. Prin marcarea acestei zile susținem efortul global de reducere a impactului generat de cancer, susținându-i pe cei afectați de această boală și încercând să facem ce ne stă în putință pentru construi o lume in care cancerul este înțeles mai bine și poate fi prevenit și tratat tot mai bine.


Despre Societatea Nationala de Oncologie Medicala din Romania (SNOMR);

SNOMR este o organizatie non-profit dedicata promovarii excelentei in oncologie si sustinerii profesionistilor din domeniu pentru a oferi cea mai buna ingrijire pacientilor cu afectiuni oncologice.

Suntem activ implicati in: educatia medicala continua a tuturor membrilor, sustinem studii in domeniul medical prin participarea la programe stiintifice si de cercetare medicala. Fiind o societate profesionala punem deontologia profesionala si prestigiul medical pe primul plan si urmarim si sprijim constant imbunatatirea conditiilor activitatii profesionistilor din oncologia medicala din Romania.

Contact SNOMR: contact@snomr.ro; www.snomr.ro;

#WorldCancerDay #IamAndIWill #CancerAwareness #CancerSupport #TogetherAgainstCancer