Candidaturi depuse

Dragi colegi oncologi,
După o matură chibzuință, am decis să candidez pentru funcția de președinte al SNOMR. Cei mai cu experiență dintre voi își aduc aminte de anul 2011, când am candidat pentru a unifica cele 2 societăți de oncologie (SNOMR și SRROM), având ca model pe Alexandru-Ioan Cuza, dar la acel moment cred că nu eram pregătiți pentru acest lucru și de aceea nu s-a și realizat. Oricum, lucrurile au evoluat în direcția bună din 2018, sub mandatul doamnei conferențiar Stănculeanu, iar societatea a reușit să fie tot mai aproape de ceea ce își doresc oncologii din România de la o societate profesională.
Care ar fi prioritățile mele pentru următorii 2 ani de mandat, dacă îmi veți acorda încrederea dumneavoastră?
- Strângerea legaturilor cu partenerii externi (ESMO, ESO, ASCO) pentru a asigura cât mai multe oportunități de colaborare, de organizare de evenimente comune, de a putea pune la dispoziția membrilor cât mai multe posibilități de formare profesională și de acces la proiecte de cercetare
- Colaborarea mai strânsă cu asociațiile de pacienți, pentru a putea ajunge să punem în practică principiul de a pune pacientul în centrul atenției noastre
- Transformarea SNOMR într-un partener real al MS și CNAS pentru tot ce înseamnă proiecte de acte normative care privesc asistența medicală a pacientului oncologic, inclusiv punerea în practică a Planului Național de Luptă contra Cancerului
- Colaborarea tot mai strânsă cu alte societăți profesionale pentru a dezvolta proiecte multidiscilplinare în beneficiul pacienților oncologici
- Susținerea tinerilor oncologi în diferite stadii de formare profesională prin proiecte educaționale adresate nevoilor lor reale, care să îi ajute la început de carieră
- Să pot fi receptiv la orice inițiativă valoroasă din partea membrilor societății, care poate să devină un proiect asumat de SNOMR și un beneficiu pentru membri
Poate că sunt obiective prea ambițioase pentru 2 ani de mandat, dar aceia dintre dumneavoastră care mă cunosc, știu că, dacă mi-am asumat să fac aceste lucruri, voi face tot ce îmi stă în putință să le îndeplinesc

...

Razvan Ovidiu Curca

Elysee Hospital Alba Iulia

  • Funcția de Președinte

Stimati colegi,
Imi exprim interesul de a candida pentru funcția de vicepreședinte în Consiliul Director.
Sint medic primar oncologie medicală în cadrul Institului Regional de Gastroeterologie si Hepatologie „Octavian Fodor” din Cluj-Napoca.

În perioada 2014-2018 am avut ocazia sa fiu membru al ESMO Young Oncologist Committee, între 2019-2022 membru în ESMO Practicing Oncologists Working Group, iar din 2023 sunt Coordonatorul acestui Comitet ESMO. Tot din acest an sunt membru al ESMO Educational Committee. În această postură am fost implicat în proiectele ESMO dedicate membrilor săi.

De când sunt membru SNOMR am promovat programele și strategia SNOMR (chiar si fără a fi membru CD), am inițiat proiecte concrete, de exemplu:
1. Recunoașterea SNOMR de către ESMO ca societatea reprezentativă pt România,
2. Inițierea traducerii în limba română a ghidurilor ESMO de practica medicală,
3. Procesul de elaborare a noului statut SNOMR.

Din funcția de VP voi iniția un program clar, care să răspundă nevoilor specifice ale medicilor oncologi din Romania, prin creșterea comunicării între membri și stimularea unor noi proiecte inovatoare.

Este important ca SNOMR să devină un promotor al programelor educaționale si de colaborare reciprocă, continuând proiectele actuale, inițiate cu succes de președintele în exercițiu - dna prof. dr. D.L. Stanculeanu, și dezvoltând noi programe adaptate nevoilor specifice.

Consider ca experiența acumulată în diversele funcții ocupate pe parcursul carierei mele (ESMO, industria farmaceutica, medic primar oncologie, cadru universitar) poate contribui la reușita alegerii dumneavoastra.

Sunt dedicat obiectivelor strategice, valorilor și misiunii SNOMR. Cred într-o Societate Naționala de Oncologie Medicală cu reprezentare corectă la nivel national.

Sunt dispus să accept responsabilitățile acestei poziții și sper că experiența dobandită va putea fi de folos.

...

Radu Vidra

Institului Regional de Gastroeterologie si Hepatologie „Octavian Fodor” din Cluj-Napoca.

  • Funcția de Vicepreședinte

Sunt oncolog medical de peste 25 de ani. Am participat la înființarea SNOMR ca şi la lupta de acum 10 ani pentru salvarea specialității noastre.
Candidez şi va cer sprijinul pentru douǎ obiective :
1. Vocea oncologilor din teritoriu , a celor care practicam in spitale orășenești , municipale si județene ,sa fie auzită .
2. Sa incercam sa îi aducem alaturi de noi pe toți oncologii din România.
De asamenea ,cu experiența pe care o am ,voi incerca sa fiu o legatura intre generații.

Vǎ mulțumesc!

...

iuliu ion ionas

Spitalul Municipal Oneşti

  • Membru în Consiliul Director

Dragi colegi și membri ai SNOMR,
În calitate de candidat pentru poziția de membru în Consiliul Director al SNOMR, îmi exprim entuziasmul și angajamentul de a continua contribuția pe care am adus-o în mandatul precedent ca Vicepreședinte și reprezentant al tinerilor medici oncologi.
Ca următor pas în cariera mea în cadrul SNOMR, îmi propun să urmăresc următoarele obiective concrete:
1. Dezvoltarea Continuă a Forumului Tinerilor Medici Oncologi: Angajamentul ferm pentru a asigura continuitatea și dezvoltarea proiectelor existente care au demonstrat un impact pozitiv asupra comunității noastre. Această inițiativă va fi focalizată pe facilitarea transferului de cunoștințe și experiență, creând un cadru ideal pentru dialog și învățare reciprocă.
2. Crearea de Programe de Mentorat: Implementarea unui program de mentorat pentru a sprijini tinerii medici oncologi în cariera lor, cu accent pe dezvoltarea profesională și navigarea în peisajul medical actual.
3. Facilitarea Accesului la Fellowship-uri și Observership-uri Internaționale: Construirea de parteneriate cu instituții de oncologie din Europa și SUA pentru a oferi tinerilor medici oportunități de a observa și învăța din practicile medicale avansate.
Sunt profund dedicat îmbunătățirii continue a practicii oncologice în România și sunt convins că experiența și pasiunea mea pentru acest domeniu vor contribui la îndeplinirea obiectivelor SNOMR, pentru a asigura o îngrijire de cea mai înaltă calitate pacienților noștri.
Vă multumesc pentru atenția acordată și rămân la dispoziția dumneavoastră pentru orice întrebări sau discuții suplimentare.
Ad astra per aspera!

...

Cristian Lungulescu

Universitatea de Medicina si Farmacie din Craiova

  • Membru în Consiliul Director

Stimați colegi, această candidatura se dorește a fi o continuare firească a inițiativelor și muncii de echipă pe care o desfășor în consiliul director al SNOMR din octombrie 2018. SNOMR este o societate care a crescut și s-a dezvoltat remarcabil în ultimii 5 ani și acest progrese sunt rezultatul unor eforturi de echipă și a susținerii oferite de membrii acestei societăți.
Din poziția de Vicepresedinte îmi propun:
1. Să dezvolt relațiile cu celelalte societăți profesionale, inițiativă pe care am demarat-o în 2018 cu primul curs de Cardio-Oncologie din România, curs care a continuat să se dezvolte și implice personalități de renume internațional
2. Să continui activitatea de formare a rezidenților, iar cariera mea academică, care a debutat în 1998 și calitatea de coordonator de rezidenți de mai bine de 10 ani îmi oferă competențele necesare pentru acest obiectiv. Pentru acest obiectiv îmi propun dezvoltarea unor programe de pregătire pentru rezidenți de tip Preceptorships, care să se desfășoare în principalele centre universitare din România și dezvoltarea unui program comun de curs pentru rezidenți cu o curiculă națională
3. Voi susține și organiza, pentru rezidenți, un concurs anual cu premii la marile conferințe oncologice (ASCO, ESMO)
4. Voi milita ca veniturile societății să crească și în acelasi timp să fie distribuite corect, pe merit. Voi propune un mecanism transparent de finanțare prin care toată lumea să poată avea acces la resursele comune și, în același timp, sa poată controla felul în care aceste resurse sunt utilizate
5. Voi milita pentru un sistem în care SNOMR se va organiza științific pe grupuri de lucru specifice, cu propriile conferințe
6. Voi sprijini relațiile SNOMR cu organizațiile de pacienți
Voi privi mereu o funcție în board-ul SNOMR ca o mare responsabilitate și, în același timp, o deosebită onoare. Pe de altă parte, voi ține mereu minte că o asemenea funcție e trecătoare, că sunt un slujitor al colegilor mei și nu invers.
Vǎ mulțumesc!

...

Laura Mazilu

Universitatea Ovidius Constanta, Ovidius Clinical Hospital

  • Funcția de Vicepreședinte

Stimați colegi,
Prin prezenta, îmi exprim interesul și intenția fermă de a candida pentru un loc în comitetul director al SNOMR. Cu o carieră dedicată îmbunătățirii serviciilor medicale în domeniul oncologic și cu o viziune clară asupra direcțiilor de dezvoltare în acest sector, consider că experiența și abilitățile mele sunt aliniate perfect cu misiunea și valorile SNOMR.
În cadrul eperienței mele profesionale, am avut responsabilitatea de a conduce activitatea Institutul Oncologic București (2016-2021), de a aproba planul anual de servicii medicale și de a coordona activitatea de tratament a pacienților oncologici, contribuind semnificativ la îmbunătățirea calității serviciilor oferite acestora. În funcția de Director de Dezvoltare Medicală la Amethyst (2012-2016), mi-am concentrat eforturile pe coordonarea dezvoltării clinicilor de radioterapie și oncologie medicală, fiind responsabilă de implementarea protocoalelor/procedurilor operaționale și a Programului Național de RT. Ca Director General la Affidea (2007-2012), mi s-a permis să îmi dezvolt competențele manageriale, să contribui la stabilirea standardelor ridicate în serviciile medicale și să implementez programului național de PET-CT.
Viziunea și obiectivele mele pentru SNOMR:
• Vreau să contribui la dezvoltarea și implementarea de standarde înalte în practica oncologică, asigurându-mă că pacienții primesc cele mai bune îngrijiri posibile.
• Mă angajez să susțin și să promovez cercetarea în domeniul oncologic, încurajând colaborarea interdisciplinară și integrarea noilor tehnologii și tratamente.
• Doresc să mă implic în programele de formare și educație continuă pentru medici și alte cadre medicale, contribuind astfel la ridicarea standardelor profesionale.
• Sunt sigură că pot contribui la facilitarea interacțiunii SNOMR cu MS si CNAS, având în vedere că am acumulat o experiență vastă în administrarea eficientă a resurselor și a personalului, în implementarea de strategii inovative pentru îmbunătățirea calității serviciilor medicale și în dezvoltarea de programe eficiente de sănătate.

...

Lidia Anca Kajanto

Institutul Oncologic "Prof. Dr. Al. Trestioreanu" București

  • Membru în Consiliul Director

Dragi colegi,

Ma adresez dumneavoastra pentru a-mi exprima intentia de a candida pentru pozitia de membru in Consiliul Director al SNOMR. Sunt onorata de oportunitatea de a servi aceasta societate si sunt convinsa ca prin experienta si viziunea mea pot contribui la eforturile noastre comune in lupta impotriva cancerului.

Cu o cariera de peste 25 ani in domeniul oncologiei, am dobandit o intelegere profunda a problemelor si provocarilor cu care se confrunta pacientii cu cancer, profesionistii din domeniul medical si sistemul de sanatate in ansamblul sau. In prezent sunt medic primar si sef al Compartimentului de Oncologie din cadrul Institutului Clinic Fundeni, coordonator de rezidentiat si conferentiar universitar la Universitatea Titu Maiorescu din Bucuresti. Aceasta experienta m-a ajutat sa dezvolt abilitati esentiale, cum ar fi luarea deciziilor, comunicarea eficienta si colaborarea interdisciplinara. De asemenea, in calitate de membru in Consiliul Consultativ al Societatii Europene de Tumori Neuroendocrine, am avut privilegiul de a lucra cu profesionisti de varf din domeniul oncologiei, ceea ce mi-a permis sa dezvolt o perspectiva cuprinzatoare asupra acestui domeniu.


Principalele mele obiective ca membru al Comitetului Director al Societatii Nationale de Oncologie sunt promovarea colaborarii multidisciplinare si crearea de parteneriate strategice atat la nivel national, cat si international. Voi sustine in continuare tinerii oncologi prin proiecte educationale si sunt la dispozitia tuturor colegilor mei pentru a crea noi oportunitati de colaborare.





...

Adina Emilia Croitoru

Institutul Clinic Fundeni, Facultatea de Medicina, Universitatea Titu Maiorescu, Bucuresti

  • Membru în Consiliul Director

Stimați și Dragi colegi
Am decis să candidez pentru a fi membru în Comitetul Director al SNOMR pentru că îmi doresc să sprijin alături de o echipă de profesioniști drumul SNOMR către o societate profesională modernă, care să reprezinte întreg corpul oncologilor din România.
Indiferent dacă am ales să ne desfășuram activitatea în mediu privat sau public, dacă am îmbrățișat sau nu o carieră academică, suntem în primul rând medici și ne dorim să putem oferi pacienților noștri tot ceea ce am învățat.
Cred că suntem datori să contribuim la creșterea prestigiului oncologiei din România și a încrederii pacienților în noi.
Într-o activitate de oncolog medical și cadru didactic de peste 20 de ani consider că ”moștenirea” mea cea mai importantă este echipa de tineri oncologi pe care i-am format și de care sunt foarte mândră. De aceea cred că programele educaționale și de sprijin pentru aceștia trebuie să fie în continuare în atenția SNOMR, pe bază de competență, cu un acces egal și transparent.
Principiile care trebuie să stea la baza activității SNOMR sunt:
• Promovarea vocilor tăcute - există mulți membri cu o înaltă competență și impecabilă ținută morală, care au preferat tăcerea. Avem nevoie de ei într-o primenire a energiilor creatoare la nivelul SNOMR.
• Transparența – pentru toate deciziile și acțiunile.
• Responsabilitatea individuală
• Performanța
• Continuitatea – să depășim sindromul „Meșterului Manole” și să continuăm proiectele valoroase.
În activitatea mea voi avea câteva priorități în considerarea promovării și protejării imaginii publice a SNOMR:
• Păstrarea standardelor ridicate a activității Societății;
• Păstrarea unității SNOMR, în jurul idealului comun, respingând orice acțiuni ce pot conduce la dezbinarea Societății;
• Apărarea demnității profesiei și susținerea Membrilor SNOMR prin demersul de a face auzită vocea noastră și prin promovarea propunerilor valoroase către autorități.
În echipa pe care o veți desemna sperăm să ne ridicăm la înălțimea așteptărilor și să facem dovada că putem fi un exemplu de unitate, demnitate și competență.

...

Laurentia Gales

Medic primar oncolog, director medical al Institutului Oncologic ”Prof Dr Al Trestioreanu” din București și conferențiar universitar la UMF Carol Davila din București.

  • Membru în Consiliul Director

Dragi colegi,
Prin candidatura la pozitia de membru al consiliului director al SNOMR imi doresc sa contribui la continuarea dezvoltarii societatii si a specialitatii noastre intr-o maniera adaptata nevoilor dumneavoastra.
Sunt medic primar oncolog in cadrul Institutului Regional de Oncologie Iasi si cadru didactic al UMF Iasi.
Parcursul meu profesional si experientele acumulate mi-au oferit ocazia mai multor perspective, atat pe plan national cat si international. Cred ca experientele traite si modelele avute mi-au oferit o viziune mai larga asupra a ceea ce putem construi impreuna, precum si resursele necesare.
Din pozitia de membru al consiliului director al SNOMR imi propun urmatoarele obiective:
1. Colaborarea cu societatile profesionale internationale in vederea facilitarii accesului la o formare continua in centre de renume international, precum si cu celelalte societati profesionale din Romania tinand cont de nevoia de multidisciplinaritate.
2. Dezvoltarea unor programe adaptate nevoilor tinerilor oncologi prin colaborare inter-institutionala (Mentorship-uri, Fellowship-uri), atat pe plan national cat si international, precum si a unei curicule nationale actualizate in cadrul rezidentiatului.
3. Stabilirea unor proiecte comune cu centre oncologice de referinta si grupuri de lucru internationale, care sa creasca vizibilitatea Romaniei pe plan international. Voi incuraja replicarea modelului international prin crearea unor grupuri de lucru in cadrul societatii.
Imi doresc o colaborare stransa cu toti membrii comunitatii oncologice, prin intermediul careia sa ne putem dezvolta in directia dorita.
Va multumesc!

...

Simona Ruxandra Volovat

Institutul Regional de Oncologie Iasi

  • Membru în Consiliul Director

Dragi colegi,
În ultimii ani, Societatea Națională de Oncologie Medicală din România (SNOMR) a parcurs un drum incredibil de lung, spre a deveni o asociație profesională credibilă, modernă, dinamică, reprezentativă pentru membrii săi, recunoscută ca partener de Societatea Europeană de Oncologie Medicală (ESMO). Am avut privilegiul și onoarea de a parcurge acest drum în calitate de membru al Consiliului Director al SNOMR. De aceea înțeleg atât nevoia de continuitate, cât și pe cea de îmbunătățire a rolului și acțiunilor Societății.
Doresc să îmi continui activitatea în calitate de membru al Comitetului Director al SNOMR, propunând-mi următoarele obiective:
1. Identificarea și înțelegerea nevoilor diferite pe care membrii Societății le au; suntem în momente diferite ale carierei noastre profesionale, ne desfășurăm activitatea în condiții diferite, dar nevoile fiecăruia dintre noi merită aceeași atenție și implicare.
2. Continuarea proiectelor educaționale ale Societății, îmbunătățirea acestora și introducerea posibilității de evaluare individuale a progreselor obținute.
3. Promovarea colaborării cu Universitățile de Medicină, cu instituțiile medicale, alte societăți profesionale din țară sau străinătatea, în scopul realizării de schimburi de experiență, oferirea de burse sau susținerea proiectelor de educație, cercetare sau publicare ale membrilor societății.
4. Colaborarea cu instituțiile medicale, cele de învățământ superior și autorități pentru identificarea și sprijinirea soluțiilor de abordare unitară multidisciplinară a pacienților oncologici, prin crearea unor mecanisme locale sau regionale de comunicare și de stabilire a deciziilor terapeutice (comisii on-line), precum și a unor algoritmi minim necesari a fi respectați.
5. Încheierea de parteneriate cu asociațiile de pacienți, alte societăți profesionale în scopul realizării unor obiective comune (ghiduri, proiecte de cercetare/ clinice, evenimente educaționale).

...

Mircea Dragos Median

Spitalul Clinic Filantropia, București

  • Membru în Consiliul Director

Va mulțumesc pentru încrederea acordată acum 5 ani, și sper că m-am dovedit demn de ea.
Sunt de părere că lucrurile trebuie lăsate sa se schimbe atunci când este nevoie, dar unii dintre dumneavoastră par sa considere ca mai pot fi de folos Societății ca membru în Consiliul Director. Celorlați, le spun spun doar ca sunt aici ca sa ajut, daca pot și când pot - indiferent de grad, titlu sau poziție.
Nu am un program personal, pentru ca nu cred în programe individuale. Dar cred în aceasta Societate, în capacitatea membrilor sai de a fi activi, implicați, uniți, și (de ce nu) prieteni; în stabilirea și realizarea perseverentă a unor obiective comune, dar și in alegerea și urmărirea unor idealuri; în recunoașterea valorii de neinlocuit a membrilor mai tineri penrru viitorul sau. Și mai cred ca s-au făcut în ultimii ani pași importanti spre îndeplinirea acestor... vise, si as vrea sa ii vad continuând.
Succes, SNOMR! Și, încă odată, multumesc!

...

Mihai Marinca

Institutul Regional de Oncologie Iași

  • Membru în Consiliul Director

Stimați colegi,
Imi exprim prin prezenta, dorința de a candida la funcția de membru in consiliul director.
Având o experiența de peste 16 ani in domeniul oncologiei medicala , fiind o observatoare atenta a peisajului oncologic atat din punct de vedere științific cât și clinic , fiind o persoana dinamica cu disponibilitate in ajuta dezvoltarea profesională a colegilor tineri și nu numai, consider ca pot fi un om de baza in cadrul SNOMR.
Imi doresc ca in perioada următoare sa ajut:
•la crearea unui mediu atractiv științific pentru toți oncologii, in cadrul societății ( grupuri de lucru profilate pe localizări)
•cunoașterea și soluționarea problemelor cu care se confrunta colegii din spitalele teritoriale
•abordarea dintr-o alta perspectiva a întâlnirilor științifice ( bazate pe interactivitate) , in care tinerii noștri colegi sa își exprime părerile și sa fie promovați corespunzător
•implicarea in proiecte de voluntariat, in care sa fim alături de societățile pacienților oncologici și promovarea noilor abordări terapeutice oncologice .
Imi doresc , ca prin delegarea noi echipe de conducere a SNOMR , sa se ducă mai departe și cu succes, tot ce s-a construit cu efort si multă dăruire in ultimii ani.

...

Amedeia Nita

Spitalul Municipal Ploiești

  • Membru în Consiliul Director

Dragi colegi, sunt cateva idei, obiective pentru anii următori, pe care vi le propun, ca platforma pentru candidatura mea.
Site-ul SNOMR trebuie să devină un forum pentru
• probleme, solicitări
• oportunități de dezvoltare în carieră, de educație
• oportunități de finanțare
• studii desfășurate în țară, detalii de înrolare
• dezbateri și vot democratic pentru fiecare decizie care ne interesează
• informații transparente și detaliate despre modul de cheltuire a banii societății
Burse pentru educația medicală continuă - resursele SNOMR trebuie folosite printr-un mecanism corect pentru a permite tuturor să aibă acces la astfel de burse. Vor fi criterii de acordare clare și transparente. Vom putea să accesăm conferințe, workshop-uri, programe de pregătire naționale și internaționale.
Grupuri de lucru pe diferite patologii, cu roluri multiple
• elaborarea unei curicule naționale
• cursuri de pregătire pentru rezidenți
• organizarea de conferințe naționale pe tematici
• colaborarea cu grupuri de același gen din lume
• comisii interdisciplinare pe site-ul SNOMR
• apariția a cel puțin un centru național pe patologiile rare – sarcoame, melanom, neuro-oncologie
Un consiliu academic seniorial, un fel de ”sfat al bătrânilor” format din colegi cu experiență, care să sfătuiască consiliul director și să îndrume colegii mai tineri în dezvoltarea carierei - idei de cercetare doctorală și postdoctorală, oportunități de studiu etc.
Educația tinerilor oncologi
• sistem de schimb de experiență care să permită rezidenților să lucreze în mai multe centre universitare
• program comun de curs săptămânal pentru oncologii medicali, după o curiculă națională
• deplasări la programe de pregătire europene
• concurs național în fiecare an dotat cu premii sub formă de burse la marile conferințe internaționale
Sper că îmi veți acorda încrederea voastră. Vă promit că voi face tot ce pot să nu vă dezamăgesc.

...

Serban Mircea Negru

UMF Timișoara, Centrul de Oncologie OncoHelp

  • Membru în Consiliul Director

Dragi colegi,

Cu un profund respect față de evoluția de până acum a SNOMR, mai ales sub conducerea d-nei Conf. Dr. Dana Stănculeanu, precum și a foștilor vicepreședinți și a fostului comitet director, și un angajament neclintit față de misiunea societății, îmi exprim dorința de a candida pentru rolul de membru în Comitetul Director. În acord cu experiența mea extinsă în domeniul oncologiei, manifestată prin dedicarea continuă față de pacienți și proiectele de voluntariat, însoțită de o participare activă în roluri de coordonare (Secretar SNOMR în mandatul anterior, Membru în Comisia de Oncologie a CNAS și Secretar al Comisiei de Oncologie a MS), doresc continuarea implicării în menținerea rolului SNOMR în oncologia românească.

Obiective mele reflectă o viziune asupra modului în care SNOMR poate contribui semnificativ la îmbunătățirea îngrijirii pacienților, a colaborării și a cercetării în oncologie:
- Susținerea și extinderea cursurilor lunare prin SNOMR pentru actualizarea cunoștințelor medicale, inclusiv diseminarea informațiilor noi de la congresele internaționale.
- Întărirea legăturilor cu asociațiile de pacienți pentru a spori conștientizarea publică asupra bolilor oncologice și a sublinia importanța prevenției.
- Încurajarea și participarea activă în inițiative de grup focalizate pe localizări, cu scopul de a amplifica impactul studiilor românești multicentrice în comunitatea științifică.
- Elaborarea și implementarea unei baze de date naționale care să cuprindă informații detaliate și actualizate.
- Inițierea de tumor board-uri online prin SNOMR, oferind acces la expertiza specialiștilor în diferite localizări tumorale.
- Crearea unei rețele oncologice naționale pentru a facilita schimbul eficient de date clinice între centrele medicale.
- Dezvoltarea unei colaborări strânse cu societățile chirurgicale și de RT pentru a îmbunătăți managementul cazurilor oncologice.
- Angajarea în colaborări cu diverse societăți medicale pentru a îmbunătăți gestionarea reacțiilor adverse asociate tratamentelor oncologice moderne.

...

Daniela Luminita Zob

Institutul Oncologic "Prof. Dr. Al. Trestioreanu" București

  • Membru în Consiliul Director